В СУ се радват на нова поща в Ректората

Мисия София

13-12-2012, 16:40

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Ще могат да се плащат вода, ток, данъци и дори кабелна телевизия

Над 30 000 студенти и преподаватели от Софийския университет "Св. Климент Охридски" вече имат пощенска станция в сградата, където учат и работят, съобщиха от МТИТС.

Новата поща в Алма матер бе открита от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщения Валери Борисов, ректора на СУ "Климент Охридски" проф. Иван Илчев и главния изпълнителен директор на "Български пощи" ЕАД Деян Дънешки.

Сред пощенските услуги, които ще бъдат предоставяни в сградата на софийския университет, са: приемане на пощенски пратки, куриерски услуги, застраховки, приемане и изплащане на вътрешни и международни парични преводи, абонамент за вестници и списания, продажба на предплатени карти и ваучери, винетни стикери, плащане на сметки за електроенергия, вода, телефони, кабелна телевизия, местни данъци и такси, подаване и получаване на документи за Европейска здравна карта и търговски продажби.

Това е осмата нова пощенска станция, която беше открита за последната година и половина.

Безспорен хит сред новите услуги е електронната картичка, която в навечерието на коледните и новогодишните празници ще бъде едно от най-оригиналите послания за приятели и близки. Български пощи предоставят специално приложение за мобилни телефони BGPostCard, което позволява от смартфони да се изпрати пощенска картичка до всяка точка на света.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен