Двама от Бургас въртели черното тото с футболисти

11 играчи са задържани за участие в схемата

Двама 26-годишни бургазлии са задържани по обвинение, че въртели черно тото, съобщиха от полицията. Заедно с тях за денонощие зад решетките попаднаха и 11 футболисти от А и Б футболна група. В кои отбори ритат те обаче не е уточнено.

Акцияра на бопаджии е резултат на 2-месечно разследване под прякото ръководство на бургаската районна прокуратура.

Според данните от полицията антимафиотите разкрили, че нелегални букмейкъри организирали незаконните залагания и вербували по един футболист от всеки отбор, който да събира залози от останалите в клуба.

За запазване анонимността на футболистите всички залози се обработвали от "вербувания” футболист в отбора. Той ги препращал на организаторите, посредством програма за безплатна интернет комуникация.

Единият от задържаните организатори на нелегалната търговия има кримидосие и преди време е бил съден за кражба, уточниха от полицията.

Спецченгетата са иззели мобилни телефони, компютри и електронни архиви на осъществените залагания. В дома на единия от организаторите антимафиотите открили 10 000 лева.

Към момента са установени десетки футболисти, участвали в незаконните игри, уточнява се как точно. Към момента закопчаните са на разпити пред съдия. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 327 от НК за устройване на хазартни игри. По този текст законът предвижда наказание до 6 г. затвор и глоба от хиляда до 10 хил. лв.