Посрещаме Нова година на площада!

Мисия Пловдив

13-12-2012, 16:58

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Програмата за празничните дни

Известни изпълнители и млади пловдивски таланти са главните участници в Новогодишната програма на община Пловдив.

Събитията започват на 28-ми декември с концерт на младата рок и оперна звезда Марин Йончев и неговата група. Това обяви заместник-кметът по култура Стефан Стоянов. На следващият ден ще чуем момичетата от пловдивската група „Мистик“, а след тях ще се представят музикантите от група „Остава“, предаде Радио Пловдив.

Група „Мистик“ ще включат в програмата си кавъри на световни хитове и фолклорни песни с модерно звучене. Марин Йончев и група имат в репертоара си хитове на Дийп Пърпъл, Елвис Пресли, Куин, както и авторски песни. На 30-ти декември от 18.00 часа на сцена пред общината излизат още Графа с ди джей Борче, беквокал и балет.

Кулминацията, е на 31-ви декември, когато в 22.00 часа започва концертът на Скилър и Лилана. Следва едночасовото шоу на друга българска звезда – Мария Илиева. 15-т минути преди настъпването на Новата година на сцената ще излязат изпълнителите от Ансамбъл „Тракия“.

В последните минути на 2012-та присъстващите на площада заедно ще гледат на живо речта на президента на видео стена, ще прозвучи химна, след което ще последва празнична заря, която ще бъде най-атрактивната, правена доесга в Пловидв, уверява заместник-кметът Стоянов. След традиционното новогодишно хоро празникът продължава с концерт на „Мери Бойс Бенд“ и ди джей.

68 хиляди лева струва на община Пловдив организирането и реализирането на зимните празници. В тази сума се включват и парите за украса на града. Коледния базар на площад „Стефан Стамболов“, който е съпътстван с празнични събития и организиран съвместно с Немската търговска камара продължава до 22-ри декември. Освен това всеки ден пред общината от 17 до 20 часа дядо Коледа се среща със своите приятели - малки и големи, които очакват своите подаръци на Коледа.