Добро утро в петък!

Мисия Пловдив

14-12-2012, 06:54

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Облечете се! В Пловдив минималните температури през деня ще са – 8 градуса.

Добро утро, Пловдив! За опасен студ предупредиха метеоролозите днес. В 15 области в страната е обявено код "жълто", но Пловдив не е сред тях. Сутрешните температури ще се между минус 15 и минус 10 градуса, а в планинските райони и затворените котловини и по-ниски – до минус 17 – 20 градуса. Максималните температури през деня ще бъдат между минус 1 и 4 градуса. За района на Пловдив минимална около минус 8, а максимална около 3 градуса.

В големия студ като по поръчка Дядо Коледа ще кацне с вертолет на Летище Крумово точно в 9.30 часа, придружен от неговата помощничка Снежанка.

Гостите ще бъдат посрещнати от малчуганите от ЦДГ "Слънце" в "Тракия" и от децата от дома в Зелениково. Момичетата и момчетата ще получат подаръци, осигурени от администрацията на район "Тракия". След посрещането на дядо Коледа и Снежанка на Летище Крумово, всички ще се отправят към ЦДГ "Слънце", където празничен концерт ще изнесат гостите от Дома за деца, лишени от родителска грижа в Зелениково.

От днес до неделя Пловдивският университет е домакин на Втория научно-практически семинар по превод за студенти-русисти. Откриването му ще от 10:30 ч. в заседателната зала на Ректората. Проектът е съвместен на ПУ "Паисий Хилендарски" и на Фонд "Русский мир", в него ще се включат и издателствата "Жанет - 45" и "АзБуки". Тази година в семинара "Обучение в преводаческо майсторство" ще участват 36 студенти - бакалаври и магистри.

Пресконференция за образователен проект на община Пловдив ще се състои в "Пресклуб" на Международния панаир от 11 часа. Целта на инициативата  е подобряване на управлението на човешките ресурси в общинска администрация Пловдив за постигане на по–висока ефективност в работата й. Общата стойност на проекта е над 145 хиляди лева. Целева група са служителите в Отдел "Образование и развитие" и директорите на общински целодневни детски градини и обединени детски заведения.

От днес до 19 декември в Музеен център за съвременна история на ул. "Ангел Букорещлиев" №14 ще бъде подредена "Коледна изложба". Пъстрото събитие обединява творческите търсения на много млади автори. Откриването ще е в 12 часа.

От 17:00 часа в зала "Съединение" на Регионалния исторически музей ще бъде открита изложбата "100 години „Ботев” Пловдив". Нейни организатори са РИМ – Пловдив, ПФК "Ботев" Пловдив и Румен Минков.

Кметът на район "Западен" Десислава Желязкова ще направи отчет за първата година от мандата си от 11, 30 часа в заседателната зала на районната администрация. 

В Културен център "Тракарт" от 19 часа ще се състои новогодишен концерт на Крум Гълъбов-баритон и Стоян Бончев-бас със специалното участие на мъжки хор "Стефка Благоева".

За първи път след излизането си от VIP Brother Орлин Павлов ще пее в Пловдив в Bar&Dinner E'memento от 22.00 часа. Победителят от реалити формата ще се качи на сцената с рапъра Бобо и диджей Мартен Роберто.