Парфюмът – най-доброто решение за подарък

Мисия София

14-12-2012, 08:19

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Парфюмът е най-рядко преподаряваният подарък за Коледа

Макар хората целогодишно да се грижат да не останат без парфюм, това е най-сигурният подарък за Коледа, тъй като има най-малка вероятност да бъде преподарен, съобщава сайтът News.com.au, позовавайки се на резултатите от проучване, направено в Австралия.

Около 70 процента от участниците в допитването на компания "Прайслайн" казват, че не са склонни да преподарят вече получен като подарък парфюм.

"Парфюмът е козметичният еквивалент на малката черна рокля - винаги е потребен и никога няма да се окаже несполучлив подарък", казва Кери Бакстър от компанията, поръчала проучването.

Данните от анкетата показват, че 75 процента от австралийците преподаряват получените подаръци, въпреки че 40 процента от тях намират за конфузно да получат обратно нещо, което вече са подарили.

Най-често хората преподаряват домакински стоки, сувенири, свещи и шоколадови изделия, като най-честият мотив е, че те не са им необходими. Най-рядко се преподаряват козметични продукти, от които винаги има полза.

Експертите от компанията отбелязват, че хората вече не се задоволяват с един парфюм на тоалетката и сменят използваното ухание веднъж на няколко месеца. Жените са по-склонни към ароматни експерименти в зависимост от настроението си. "Днешните дами възприемат парфюма не като лукс, а като луксозна необходимост", допълва Бакстър