По виното ще го познаете

Животът

14-12-2012, 10:41

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Пиещите червено вино са по-богати, по-образовани и по-щастливи от останалите хора

Ако не ви стигат личните впечатления, можете да оцените половинката си или обекта на ухажване по това какво вино пие. Поне така смятат английски експерти, които правят изводи за човека въз основа на любимата му напитка.

Пиещите червено вино са по-богати, по-образовани и по-щастливи от останалите хора, но любителите на бяло вино са по-практични.

Хората, които предпочитат чаша червено вино са амбициозни и предприемчиви, а предпочитащите бяло вино са по-спокойни и безгрижни. Любителите на розе са безспорните крале и кралици на социалните мрежи.

Изследването показва още, че предпочитащите червено вино е по-вероятно да са добре образовани, да са женени и да пият по-често от тези, които залагат на бялото или розето.

Любителите на бялото вино са домашари, които предпочитат ваканция в родината си, и са доволни от позицията си в професионалната йерархия.

В изследването са участвали 2000 души, които били подложени на цялостен анализ - от доходите до перспективите за кариера и чертите от характера.

Над половината от пиещите червено вино имат висше образование и обичайно печелят между 40 000-45 000 паунда на година. И макар 81% от участниците да са щастливи от настоящата си работа, 65% продължават да имат високи амбиции и искат да се издигнат в йерархията.

За сравнение любителите на бялото вино печелят между 25 000 и 30 000 паунда на година, като едва 43% имат висше образование. Повечето от тях не са особено заинтересовани от професионален растеж, като две трети признават, че не са много амбициозни. 55% от почитателите на розето са напуснали училище на 18-годишна възраст и печелят средно около 30 000 паунда на година. Те са щастливи във връзка без брак и харесват социалните мрежи.

Освен че са най-богатият слой от обществото, пиещите червено вино е най-вероятно да са щастливо женени, а 86% казват, че са доволни от състоянието на връзката си. Пиещите бяло вино е по-малко вероятно да са женени, но 85% от необвързаните казват, че са щастливи от този статут.

За да опишат себе си, любителите на червеното вино използват предимно думи като уверен, спокоен, силен и интелигентен. Пиещите бяло вино обикновено казват, че са практични, стеснителни, спокойни и сдържани. Почитателите на розето се определят като шумни, топли и очарователни.

Любителите на червеното вино пият средно по четири чаши седмично, почитателите на бялото вино поглъщат по три чаши, а пиещите розе - само по две чаши на седмица.