Митко Събев пак наглее, пробва да прилапа "Петрол"

Парите

14-12-2012, 11:05

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Ершов и Мелник: Събев лъже, не сме прехвърляли акции!

Само преди три дни Денис Ершов и Александър Мелник, които официално притежават 52.5% от капитала на "Петрол Холдинг" са получили обаждане от акционера в дружеството Димитър Събев, че техните акции вече са притежание на Сергей Батурин.

Събев им обявил, че притежава доказателства, които удостоверяват, че Батурин му е представил документи, удостоверяващи изкупуването на мажоритарния дял на "Петрол Холдинг" от основните акционери.

В писмо до Sofiautre.bg Ершов и Мелник пишат, че твърденията на трети лица, че са придобили притежаваните от тях акции в петролното дружество са неверни.

"Не сме прехвърляли акциите си на никого", категорични са двамата.

Според тях учудващо е и твърдението на Събев, че сега е открита книгата на акционерите на "Петрол Холдинг".

От години Ершов и Мелник водят дела срещу дружеството, за да получат достъп до книгата на акционерите и да им бъдат издадени временни удостоверения за всички притежавани от тях акции.

"Изведнъж след като от дружеството са твърдяли, че книгата е загубена, същата се открива точно в подходящ момент, за да бъде вписан в нея нов акционер вместо истинските акционери Денис Ершов и Александър Мелник", пишат те.

Ершов и Мелник допълват, че не са виждали тези документи и не знаят дали наистина има извършено престъпление и посегателство срещу техните права на акционери, но категорично заявяват, че не са се разпореждали с акциите си.

"Прехвърляне на тези акции е невъзможно към настоящия момент, защото оригиналите на вече издадените временни удостоверения се пазят на отговорно съхранение, а за част от акциите изобщо не са издавани ценни книги, които да бъдат джиросани.

С настоящото изявление искаме предварително да уведомим медиите и обществото, че всякакви твърдения от трети лица, че са придобили притежаваните от нас акции в "Петрол холдинг" АД са НЕВЕРНИ".

Под писмото до редакцията ни, подписите си са сложили Денис Ершов и Александър Мелник.