Сайт плаща на млади жени за "дискретни връзки"

Свят

14-12-2012, 13:08

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Английският сайт давал 15 000 лири на студентки, за да проституират

Британската полиция арестува мъж, работещ за сайт, който предлага на британски студентки дискретни срещи със заможни мъже срещу финансиране за тяхното образование.

Разследване на вестник "Indipendent" показа, че сайтът sponsorascholar.co.uk предлагал на млади жени от 17 до 24 години до 15 000 лири в замяна на дискретни авантюри с бизнесмени в частни апартаменти или в хотелски стаи.

В хода на разследването репортерка, представила се за закъсала с парите студентка, се е срещнала с представител на сайта. На срещата 39-годишният Марк Ланкастър се представил за "оценител" на сайта. Неговата задача била да да оценява на практика дали студентките, кандидатстващи за услугите предлагани от сайта, действително са годни и подходящи да ги извършват.

Ланкастър бе арестуван, а домът му в село Хорндийн в графство Хемпшър - претърсен. След няколко часа в ареста бе пуснат под гаранция. Любопитното е, че в качеството му на компютърен специалист, той имал разрешително да работи по най-голямата компютърна програма в британското министерство на отбраната.