Кметицита на "Западен" си писа четворка (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

14-12-2012, 13:46

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Футболно игрище цепи мрака (СНИМКИ)

Ремонтът до "Каспела" и ДКЦ 4 ще бъде приключен догодина

Проектът за цялостна реконструкция на микрорайона между ул. "Дрян", "Гергана" и "Солунска" Десислава Желязкова, кметът на най-малкия район в Пловдив "Западен" оценява като големия си успех по време на кметуването си през изминалата година.  Днес Желязкова направи отчет за свършеното в препълнената заседателна зала в районната администрация. Да я изслушат бяха дошли и всички нейни колеги - районни кметове.

Ремонтиращият се микрорайон, за който става дума, е в близост до ДКЦ 4, болница "Каспела", детска градина "Светла" и млечната кухня "Лакомото мече". 

"Направена е ВиК инсталация, нова канализация, окабеляване, осветление, тротоари и обновени зелени площи. Паркоместата от 60 са увеличени на 200. Едната улица е изправена", похвали се Желязкова. По думите й такъв цялостен ремонт в града се прави за пръв път. За напълното довършване ще са необходими още 300 хиляди лева. Общата сума на целия проект е около 600 хиляди лева, като през 2012 г. са вложени 200 хиляди лева. Кметицата прогнозира, че след финансирането от Голяма община в следващия бюджет, проектът ще бъде приключен догодина. 

Желязкова е доволна и от откриването на първата по рода си спортна площадка в квартал Прослав, както и от добрата социална политика с гражданите, с училища и читалища. 

По думите й положението в междукварталните улучки на района е ужасно. Това ще е приоритетът й догодина, както и облагородяване на зелените площи. Разходите по новото осветление на малките улици изцяло ще се поеме от Голяма община.

"Не бих си дала максимална оценка за периода, в който управлявах района. Самокритична съм и винаги искам да се направи повече от свършеното", коментира за собствената си работа Желязкова. Тя си постави оценка "добър четири".