11 години затвор за убиец на Политковская

Свят

14-12-2012, 14:41

Снимка:

Facebook

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Един от участвалите в убийството на журналистката призна вина

Московският градски съд осъди бивш руски милиционер на 11 години затвор за ролята му в убийството на журналистката Анна Политковска през 2006 г. Подсъдимият е обвинен в участие в престъпна група, организирала убийството й, предаде АФП.

По-рано тази седмица държавното обвинение поиска 12 години лишаване от свобода за бившия служител на милицията Дмитрий Павлюченков.

Прокурор Гюлчехер Ибрахимова от Московския градски съд, където се гледа процесът, поиска от съда да вземе под внимание активното сътрудничество на Павлюченков със следствието, фактът, че се е разкаял и е съдействал. Тя също така настоя съдът да вземе под внимание положителната характеристика на обвиняемия и редица заболявания, от които той страда.

Дмитрий Павлюченков, който беше обвинен в следена на Политковская преди убийството й, сключи споразумение с прокуратурата и вече призна вината си. Съдът му нареди да плати три милиона рубли на семейството на Политковска.

 

Държавният обвинител поиска налагането на допълнителна мярка 1 година ограничаване на свободата след изтърпяване на основното наказание.