Какво, ако синът ви беше гей?

Животът

14-12-2012, 19:23

Снимка:

Facebook

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Много родители не могат да разберат хомосексуалността у децата си

Когато Марк Дауд е на 14 г., майка му го чува да говори в съня си за своя приятел Дънкън. Изглежда го е правел често, тъй като тя се уплашила и го завела на доктор. Личният лекар на семейството казал, че увлечението на Марк към момчета ще премине с времето. Но не станало точно така.

Веднъж Марк казал на родителите си, че отива заедно с приятеля си Гед на кино. Той обаче бил в Манчестър с една гей група. Родителите му разбрали, че ги лъже и когато се прибрал те го очаквали. Баща му го изпратил направо в стаята му, от където Марк чул как родителите му се карат. Бащата не бил особено толерантен към хомосексуалните.

Много родители не разбират хомосексуалността на децата си, тъй като тяхната религия е против това, което децата им правят.

"И двамата ми родители бяха практикуващи католици. Тяхната църква учи, че да си гей е "вътрешното морално зло", споделя Марк Дауд пред "Дейли Телеграф".

"Тъй като аз бях средния от трима сина, родителите ми не бяха толкова притеснени за това дали ще имат внуци или не. Баща ми по-скоро се притесняваше от това какво ще кажат хората", допълва момчето.

Въпреки неразбирателствата, нито Марк, нито баща му се променят.

"Може би беше неразумно да се очаква от мъж, роден през 1928 година, да бъде толерантен към хомосексуалността. Никой в неговият свят не е говорил за това какво е това да си гей", раказва още Марк.

Много родители не могат да разберат хомосексуалността и в днешно време. Дори и най-либералните биха били окей, ако дъщеря им или синът им са хомосексуални. Но най-важното е децата да бъдат обичани, независимо от тяхната сексуалност.

След смъртта на баща си, Марк споделя, че майка му е възприела неговата сексуалност. Тя започнала да приема неговите гаджета-момчета, да не се възмущава, когато в някой филм героите са хомосексуалисти, дори започнала да посещава заедно със сина си "Куест" - групата, представляваща интересите на католическите хомосексуалисти.

"Малко преди да почина, майка ми смяташе, че гейовете са по-добри хора, отколкото хетеросексуалните. Аз обаче й припомних, че всичко е за равноправието", завършва разказът си Марк Дауд.