Син на бивш министър на земеделието бос на "Универсалните"

Крими

14-12-2012, 15:41

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Захарно петле" сложи белезниците на петима

Престъпната дейност на разбитите групи ощетила и бюджета на ЕС

Част от престъпната дейност на разбитите групи по полицейските операции "Захарно петле" и "Универсалните" са ощетили и бюджета на ЕС, обяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Той посочи, че в групата на "Универсалните" има син на бивш министър на земеделието, син на член на митниците и мъж, замесен в покушението на Бай Миле.

Според публикация в "24 часа" един от задържаните е Иван Танев - Универсалния, син на бившия земеделски министър Георги Танев от правителството на Любен Беров. Според полицията той е заподозрян като лидер на група, източвала ДДС.

Цветанов уточни още, че и във Великобритания има работна група, тъй като и там се източват ДДС-средства. В офисите, които са обискирани е имало разкачване на компютри и компютри, които са били скрити в мазетата, отбеляза още вътрешният министър.

Всички служители са получили т.нар. прави телефони и на всяко работно място, е имало указания за работа с телефон. Това е установено на местата, където не са имали време да се разкачат телефоните след получаване на информация за операцията. В указанията е посочено, че не се вдига на непознати телефонни номера, говори се само с номерата в групата и след приключване на разговора се изтрива информацията, разкри подробности МВР шефът.

По операция "Захарно петле" са арестувани четирима души, а един се издирва, съобщи от своя страна директорът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров.

Зад организацията седи синът на известен алкохолен бос, който се намира в чужбина на топло и хубаво място. Предстои обявяването му за международно издирване, съобщи полицейският шеф.