Сексът Е повод за запознанство

Животът

14-12-2012, 15:00

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Човек не бива да планира

Спомняте ли си митичната реплика в края на “Казабланка” - “Това може да бъде началото на едно прекрасно приятелство”?

Казва го Хъмфри Богарт на командващия офицер на летището в Казабланка. Но извън това - целият филм е учебник по любов между Богарт и Ингрид Бергман.

 Всичко може да бъде началото на едно прекрасно приятелство. Включително и сексът. Помисли си за ситуацията, в която, яхнала емоцията на вечерта, се прибираш с някого, когото я знаеш, я не, някой, който ти е я близък, я не, пише Симеон Колев в edna.bg.

На сутринта вихрите са утихнали и идва отрезвяващият момент, в който животът продължава. И за теб. И за него. Казваш или чуваш репликата "Ще ти се обадя...". И я казваш или чуваш, защото това е единственото, за което се сещаш. Абе, ситуацията отвсякъде е все едно някой е пръднал в трамвая.

Ето това не мога да го разбера! Значи не ти е неудобно да се пуснеш на някой, но ти е неудобно да му кажеш нещо!? Вярно е, че това е двустранен процес и той също може да прояви малко повече фантазия, но понеже ти си ми слабост (много ясно, че жената в тази ситуация ми е слабост) ще ти предложа няколко варианта да отреагираш, стига разбира се той да си струва изобщо да се хабиш.

“Знаеш ли, че трябва да повторим, но следващия път искам да ми разкажеш за хобито си” – така ще окуражиш малко колегата и нищо чудно единият секс да се превърне в една връзка, не е ли така?

Другата ти опция е – “Ако се чудиш какво да ми кажеш, излез и помисли, докато търсиш яйца, защото аз обичам да закусвам варени яйца с шунка и смятам да остана”.

Естествено можеш да бъдеш и груба. Ако те попита “Как беше?” и да му кажеш – “Супер! Сега отивам да си оправя вкуса. Дано намеря Джейсън Стейтъм”.

Ако мислиш кубично (тоест без фантазия), всичко около теб ще бъде с прави ъгли. Сексът за една нощ може да няма продължение, но може и да има, защото нищо не е случайно. Дори и случайните срещи.

Човек не планира връзките си, тоест - планира ги, но нещата обикновено се получават и между плановете. Това, че сте се събрали за една вечер не означава, че задължително трябва да продължите поединично.

Ако се възприемаш като за една нощ, това ти личи. И той няма да те възприеме по-различно, а ти ще продължиш разочарована с брътвежите, че “мъжете искат само това - секс за една нощ, и после бягат...”.

Ама ти си била половината на това преживяване, защо си мислиш, че той ще се сети за нещо, което ти само си мислиш? Искам да ти кажа, че дори силният пол няма силата да проектира една връзка, без да му дадеш знак, че ти си ок с това да проектира нещо с теб.