Във ВМЗ-Сопот чакат спасение от Борисов

Мисия Пловдив

14-12-2012, 15:07

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Оръжейниците изпращат декларация до премиера

Протестиращите оръжейници от ВМЗ-Сопот приеха декларация с обръщение до министър-председателя на Република България Бойко Борисов за спешна намеса и изплащане на дължимите работни заплати на 3100-те работещи в 100% държавното дружество.

В декларацията стачкуващите призовават да им дадат полагащите се възнаграждения от м. септември т.г., за да могат те и техните деца да посрещнат Коледните и Новогодишните празници.

Работниците припомнят, че последното плащане, което са получили, е било в размер на 60 лв., което е част от заплатата за месец септември 2012 г.

„На 10 юли 2012 г. в завода пристигнаха министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, изпълнителният директор на Агенцията по приватизация Емил Караниколов и изпълнителният директор на Главна инспекция по труда Румяна Михайлова, припомня КРОСС. На състоялата се среща с колектива на „ВМЗ” ЕАД, гр. Сопот Вашите министри обещаха и гарантираха бързо стартиране и приключване на процедурата по приватизация, като дотогава на предприятието ще бъде осигурена работа и трудовите възнаграждения на персонала ще бъдат изплащани редовно и в пълен размер.