БФС изхвърля арестантите до живот от футбола

Спорт

14-12-2012, 18:14

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Веселин Коларов

Всичко от Автора

Няма да има никаква милост, заяви Атанас Фурнаджиев

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурднажиев заяви специално за Sportline.bg, че няма да има никаква милост за футболистите, които бяха уличени в нелегални залагания.

Както е известно, десет играчи - осем от Черноморец и двама от Нефтохимик, бяха задържани за най-мащабния скандал за нелегални залагания у нас. Виновниците ще бъдат наказани по законовите разпоредби, а отделно Дисциплинарната комисия към футболния съюз ще се самосезира и също ще санкционира състезателите. "БФС се включи в разследването, след като ГДБОП изнесе случая, преди това не сме участвали. Ще има сериозни наказания, които ще бъдат определени от Дисциплинарната комисия. Тя ще се самосезира и правилникът ще бъде спазен. Виновните футболисти могат да бъдат наказани за лишаване от състезателни права както от няколко месеца, така и до живот", каза Фурнаджиев.

Запитан на въпрос дали тече разследване и срещу други футболисти или клубове от "А" или "Б" група, вицепрезидентът на футболната централа отговори. "Това е информация, която не може да се разпространява. Има и други разработки. Но мога да ви кажа, че няма да има никаква милост за черно тото или нелегални залагания. Този случай трябва да послужи за пример на всички футболисти, деца и хора, които се занимават с футбол и спорт", завърши Фурнаджиев.