И Нострадамус предрекъл край през 2012

Най-доброто от печата

15-12-2012, 07:00

Снимка:

Wikipedia

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Конкретното назоваване на датата 21.12.2012 е заради рядка астрологическа констелация в първия ден на зимата

Френският аптекар, медик и астролог Мишел дьо Нострадам (14.12.1503 – 2.7.1566), по-добре познат под псевдонима Нострадамус, също е предрекъл, че през 2012 г. ще настъпи краят на една епоха. Не е ясно дали гениалният пророк е имал предвид, че планетата ще изчезне, или ще има големи промени – климатични и социални.

Любопитно е, че Нострадамус живее във време, в което все повече християни изпитват съмнения в твърденията на църквата и търсят обяснения за живота и бъдещето си извън нея. По негово време има истински бум на пророците и гадателите. На Нострадамус обаче се приписват голям брой решаващи исторически предсказания, които са се сбъднали. Едно от пророчествата му гласи, че на 21 декември 2012 г. светът ще преживее критична промяна и де факто животът ще започне да тече по съвсем различен начин.

Пророчествата на Нострадамус се състоят от по четири реда в проза. Написани са на смесица от френски, латински и новоизмислени думи. Езикът е символичен и художествен, така че тълкуванията са най-разнообразни през различните епохи.
Има два начина за тълкуване на думите му. Единият е анализ на речта, който се опитва да обхване всички възможни значения на използваните слова. Другият не се концентрира толкова в детайлите на текста, а се опитва да дешифрира какво се крие зад думите в него.

Що се отнася до пророчеството, че светът ще свърши през 2012 г., в него астрологът предсказва космически промени, които ще предизвикат природен катаклизъм и от това ще последва трета световна война.
Според Нострадамус полюсите ще се преместят, а по света ще бродят хора, погазващи законите.

Конкретното назоваване на датата 21.12.2012 е заради рядка астрологическа констелация в първия  ден на зимата.

Маите също маркират края на света на тази дата, така че за много хора това съвпадение е аргумент, че пророчеството ще се сбъдне.

В пролога на книгата си с пророчества Нострадамус пише, че ще предрече всичко, което ще се случи на света до 3797 година. Според него през 2012 г. светът няма да престане да съществува, а ще преживее голям катаклизъм и след това ще настъпи епоха на мир и разбирателство.

Много спорове се водят за това откъде идва точно тази дата 3797 г. Има най-различни предположения. Според най-популярното Нострадамус често брои годините не от раждането на Христос, а от Адам и Ева. Много често фактът, че пророчествата спират след тази година, се тълкува именно като знак за свършек на света. Но е възможно и просто Нострадамус да не е виждал по-надалече.

Ето какво пророкува той в книгата си според тълкуватели:
1995: Процес мамут... Удар срещу мафията.
1995… Ще дойде нов папа през юни или юли.
За юли 1998 г. Нострадамус предрича идването на власт на чернокож вицепрезидент на САЩ, нови расистки сблъсъци между черни и бели, ядрена авария в Лион, втора сватба на британски принц. 
Факт е, че интерпретациите на горните пророчества са правени след развода на принц Чарлз, но преди смъртта на Даяна. 
 1993: Годината на злото. Химическа война в Израел. 
1994: Годината на промените. Войната в Близкия изток продължава, защото Израел е накърнил исляма.
1995: Година на църквата... Избира се нов папа, който идва от Милано. Там ще има и важен процес.
1996: Година на оръжията… Нов духовен водач ще направи ситуацията в Близкия изток опасна.
1997: Годината на звездите… Морска битка с три групи кораби. Втората част на това четиристишие намеква за успешна космическа експедиция. 
1998: Годината на лъчите. Нострадамус предупреждава за голяма ядрена катастрофа в Лион.
 1999: Годината на отстъпването. Край на голямата (съветска) централна власт.
2000: Годината на суперсилата … САЩ стават все по-силни и ще задържат челната си позиция поне още 300 години.
Между 2000 и 2012 г. светът ще преживее климатични катастрофи и вероятно дори трета световна война. 
Ще се сблъскат
 религиите. Това ще
 трае близо 40 години
“Когато рибата премине във Водолей и Водолеят заеме мястото на властта, човечеството ще открие ключа към врата и тази врата ще бъде отворена”, пише гадателят.
2038: Годината на църквата. Ще бъде избран нов папа. 
2043: Годината на печалбата. Светът става богат, икономиката върви добре.
 2045: Годината на медицината. Лекари “садят” човешки органи. (вероятно става дума за клониране).
2260… Папата управлява от космическа станция.
От 2700 година хората ще живеят в огромни жилищни кули, площта на които ще е до 100 кв. м, а височината им – 5 км.

 Инките: Почва нова златна ера от 2013 г.

2012 година присъства като край на една епоха и началото на нова в пророчествата на най-различни древни култури.

Най-популярен през тази година стана календарът на маите. Според него на 20 декември Земята ще навлезе в магнитна ос, която ще доведе до катаклизми, траещи около три дни. Новото време ще започне със земетръси, наводнения, вулкани и големи болести. Нова звезда на име Цолтек Ек (Нибуру) ще се приближи до Земята.

Инките също говорят за края на света и начало на нова златна ера от 2013 г. Голяма магнитна звезда ще мине покрай Земята през 2013 г. и ще предизвика духовното очистване на планетата. Хората, които не живеят изпълнени с любов, ще загинат. Индианците чероки имат легенда, според която светът ще свърши на 18.12.2012 г. със земетресение.

За свършек на света се говори и в прочутите палмови пророчества – индийски писания на палмови листа, съхранявани в библиотеките на Бангалор, Канчипурам и Пенджаб.
Според тях през 2012 г. няма да има апокалипсис, а негативна промяна. Земята ще стане зависима от Русия и нейния газ. Бразилия и Индия, както и Китай също ще станат велики. Хората ще излизат на бунт, тъй като парите ще свършват и държавите ще ги карат да плащат.
Дори и прочутата монахиня Хилдегард фон Бинген описва едно от виденията си като апокалипсис, идващ през 2012 г.