Лечението с вода тотален хит, помагало за всичко

Животът

15-12-2012, 11:48

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Аква системата чистела холестерола, сваляла високото кръвно, била полезна и за стомаха

Бургазлии полудяха по новия-стар метод на лечение, чрез система за приемане на определени количества вода, с малка доза морска сол.

Рецепти за приемането на живителната течност по терапии на различни автори се разпространяват със скоростта на светлината в социалните мрежи и форумите, а за резултатите от тях се изписват цяли страници от благодарни пациенти, показа репортерска проверка на Burgasutre.bg.

Използването на водата за терапевтични цели е било практика още в Античността. От XIX век лечението се популяризира сред SPA центровете и санаториумите в Европа под името Терапия на Кнайп.

За свойствата на водата пише и Петър Дънов, а книгата на д-р Батманжелидж е една от най-продаваните в книжарниците в Бургас.

Според него обезводняването и безсолните диети водят до много сериозни заболявания. Водата се използва при метаболизма в организма. Липсата й особено на минерални соли нарушава електролитният баланс. Тялото е около 80% вода и ако тази течност в организма не е добър електролит всички процеси се забавят. Приемане на достатъчно вода и сол спомага за хидратацията на тялото и нормално протичане на обменните процеси.

Диетата се състои от приемане на преварена чешмяна или изворна вода с няколко грама морска или каменна сол, без прмеси.

1 литър от тази смес се разделя на шест части и се пие през деня 30 минути преди всяко хранене и 2 часа след това.  Така, според  американския лекар по алтернативна медицина, се решават проблемите с червата, стомаха, чисти се холестерола и нормализира кръвното налягане.