Юристката на митницата – шефка РИК за референдума

Мисия Бургас

15-12-2012, 12:44

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Елка Стоянова отново в избирателната комисия, този път за "Белене"

Съставът на Районната избирателна комисия за провеждането на референдум за АЕЦ "Белене" вече е факт.

Това стана с решение на Централната избирателна комисия след становище по обжалването от страна на БСП относно участието на партията в състава.

Красивата и талантлива юристка на териториално митническо управление в Бургас - Елка Стоянова ще бъде председател на Комисията в града. Елка Стоянова стана известна, освен с председателството на РИК по време на местните избори, но и с текста на химна на Бургас, с който тя спечели конкурса на общината. Освен това в литературните среди в града е позната като талантлива поетеса с успешна стихосбирка зад гърба си.

Референдумът ще се проведе на 27 януари и търси отговор на въпроса „Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?". Съставът на комисията включва седемнадесет души.
За секретар е избран Михаил Хаджиянев. Той и Стоянова ще бъдат и говорители по време на референдума. Комисията встъпи в правомощията си на 28 ноември 2012 година. РИК- Бургас е позиционирана в сградата на Областна администрация Бургас, в залата на първи етаж. В понеделник Регионалната избирателна комисия ще представи пред медии информация за предстоящия референдум и дейността си.