Краят на света идва, опитайте това

Животът

15-12-2012, 15:02

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Няколко предложения как да похарчите парите си преди 21 декември

21 декември наближава. До предполагаемия край на света остават броени дни.

След тази дата парите и кредитните ви карти вероятно ще бъдат безполезни, пише Profit.bg.

Business Insider подбра няколко неща, които можете да свършите преди Апокалипсиса.

Опитайте най-добрата пържола в света

Японският ресторант Aragawa е известен с две неща — невероятно рядката си говежда пържола на въглища от хранени по специален начин крави, както и с цената й която е 550 долара. Какво ви пука обаче? Краят на света наближава.

Изкачете връх Еверест

Не много хора могат да си позволят струващото 10 000 разрешително за изкачване на връх Еверест, да не говорим за цялата екипировка и екип от експерти, които също са необходими за подобно постижение. Разходите лесно могат да достигнат 75 000 долара, ако бъдат включени тренировките, екипът от водачи и самолетния билет до Непал. Всичко това обаче би си струвало, защото ще получите усещането, че сте постигнали нещо, да не говорим и за невероятната гледка, която ще се разкрие при избухването на света.

Посетете един от най-добрите спа курорти в света

Маска на лицето, масаж и педикюр вероятно не звучат като най-мъжествените неща на света, но да поиграете голф на две игрища с по 18 дупки на фона на разкриващите се невероятни сицилиански пейзажи вероятно ще ви накара да промените мнението си.

Можете да резервирате президентския апартамент във Verdura Golf & Spa Resort за 11 600 долара на вечер, за да си отпочинете истински (преди всички ние да умрем).

Бъдете играч в нощните клубове

Много от нас могат само да си мечтаят какво би било усещането да запазят маса в някой от най-популярните нощни клубове в света. Тъй като обаче животът, такъв какъвто го познаваме, е на път да приключи, си подарете това VIP изживяване и се подгответе за сметка от минимум 10 000 долара. Модели и алкохол — играйте на едро или си умрете вкъщи.

питайте най-скъпия коктейл в света

Много хора могат да си купят бутилка скъпо вино, но малцина са опитвали най-скъпия коктейл в света. Лондонският барман Салваторе Калабрезе смесва коняк Clos de Griffier, билков ликьор Kümmel, портокалов ликьор кюрасао Dubb от 1860 г. и две капки Ангостура битер, за да създаде своя коктейл „Завещанието на Салваторе“, който струва 8 830 долара. Поръчайте четири.

Отдайте се на хазарт

Хазартът става много по-забавен когато нямате какво да губите и можете само да спечелите.

 

Президентският апартамент в Palms Resort в Лас Вегас има собствена писта за боулинг, а нощувката струва 5 000 долара. Можете да хапнете вечеря в лускозен ресторант, след което да похарчите всичко останало на масата за Блекджек. Ако пък случайно спечелите, заложете отново.

Наемете яхтата на Джеймс Бонд

Ако винаги сте искали да живеете като агент 007, наемете яхтата използвана в последния филм за Джеймс Бонд „007 Координати: Скайфол". Наемът й е 63 560 долара на седмица, а ако искате да я купите цената е 14 млн. долара. Не забравяйте да купите провизии и да наемете екипаж преди да отплавате към залеза с „Regina“.

Вижте някои от чудесата на света

Светът е прекрасно място и вероятно трябва да видите някои от съкровищата му преди да са изчезнали. Най-добрият съвет за това е от CNN Money и той включва наемането на няколко частни самолета, хеликоптери и кучешки впрягове, за да видите някои от чудесата на света, между които Полярното сияние, водопадът Виктория, връх Еверест, манастира Тенгбоче, Големият бариерен риф и Гранд каньон.

Купете си луксозен бункер за всеки случай

Някои оптимисти могат да инвестират спестяванията си в луксозния бункер Terra Vivos. Закупуването на собствена стая струва 50 000 долара (25 000 долара за деца), а бункерът разполага с център за забавления, отделни спални, болница и всекидневна. Ще бъдете разорени, но пък ще сте на сигурно място.