Кучета шофират!

Животът

15-12-2012, 17:10

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Вижте Монти, Джини и Портър

Членове на Дружеството за предотвратяване на жестокостта към животни (SPCA) от Окланд, Нова Зеландия обучават бездомни кучета да шофират!
С този екстравагантен способ, защитниците на животни се надяват да привлекат вниманието на обществето към бездомните животни и да им помогнат да си намерят нов дом.


За експеримента от местен приют са избрани три бездомни кучета - Монти, Джини и Портър. В началото на септември, под ръководството на професионалния дресьор Марк Ует (Mark Vette) и екип от кинолози, кучетата започнали обучението с помощта на тренажори, симулиращи обстановката в реален автомобил. Пет седмици екипът обучавал четриногите да използват волана, спирачките и скорстния лост. Пръв зад волана на истински автомобил "седнал" Монти. Под ръководството на инструктурите той успешно управлявал автомобила на кратко разстояние. На 10 декември кучетата са показани и в репортаж на националната телевизия на Нова Зеландия.


Членовете на Дружеството се надяват това да е началото на поредица от успешни инициативи за предотвратяване на жестокостта не само към бездомните животни, а дресьорът Ует с усмивка споделя: "Все още не сме ги усъвършенствали напълно. Преди дни едно от кучетата караше много бързо".