Бира за настроение, компания, здраве

Животът

15-12-2012, 19:19

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Напитката помагала срещу грипове

С настъпването на зимата все по-често страдаме от всякакви настинки, които се опитваме да лекуваме с топли напитки. НЕ. Истинският лек е ... бирата, която ефикасно може да се справи с всякакви простуди.

Японски учени доказаха, че ключов компонент на бирата може да ни избави от досадното подсмърчане. "Вълшебното" вещество се казва хумулон. Изследователите от Медицинския университет в Сапоро са открили, че химическото съединение, което се съдържа в хмела, е ефективно средство в борбата срещу респираторните вируси, а също така има и противовъзпалителен ефект.

Респираторните вируси могат да доведат до сериозни усложнения, включително до белодробни възпаления и затруднено дишане. Те също така могат да причинят простуда в студените зимни месеци. За да победят високото ниво на заболеваемост през този сезон, медиците са решили да пуснат продукти и напитки (без алкохол естествено), съдържащи хумулон, за да могат да бъдат употребявани от всички – от възрастни до деца.

Да не забравяме – бирата е много полезна за здравето. Тя съдържа натурални антиоксиданти и витамини, които могат да предотвратят сърдечни заболявания. Хмелът е богат на полифеноли, които намаляват нивото на холестерина, борят се с рака и убиват вирусите. Бирата съдържа по-малко калории, отколкото млякото.