"Френски" извънземни спасяват от края на света

Животът

16-12-2012, 15:00

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Кое е единственото място, което ще бъде пощадено?

Френското село Бугараш е смятано за единственото място, което ще преживее „дългоочаквания” на 21 декември край на света, предава сайта „Демотикс”.

Местността е населявана от едва 196 жители, за които се смята, че ще бъдат пощадени от предсказанието на маите. Бугараш често привлича вниманието на мистици и ентусиасти, готови за „новия живот”.

Заобикалящата го планина Пик дьо Бугараш дълго време е спрягана за място, където са се приземявали извънземни. Според поверието, когато настъпи краят на света, гостите от друга планета ще вземат неколцина „избрани”, отвеждайки ги на сигурно място в необятния космос. В подножието на най-високия връх (1230 м.) се намира известното село.

Властите са обезпокоени, че селото ще бъде превзето от „оцеляващи”, търсещи убежище във планинско селище, намиращо се в южната част на Франция. Цените на недвижимите имоти в местността са се утроили, а стаите за гости достигат 1 500 евро на вечер.

Френските власти се тревожат, че хиляди зле екипирани невинни жители ще започнат да изкачват високия заледен връх по сандали, застрашавайки живота и здравето си. По тази причина жандармерията ще ограничи достъпа до планината за пет дни около 21 декември, като път към селото ще имат само местни жители.