Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

16-12-2012, 19:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 17 декември

София

В Атина ще се проведе второто съвместно заседание на Съвета за сътрудничество на високо равнище между правителствата на Република България и Република Гърция.
Президентът Росен Плевнелиев ще посети Главното мюфтийство, където ще се срещне с главния мюфтия Мустафа Хаджи.

Движението на българските майки ще проведе благотворителен коледен базар в МОЛ-а на бул. „Стамболийски” 101.
От 9.00 часа - в Софийски градски съд ще се гледа делото срещу Огнян Атанасов и др.
От 10.00 часа - в Информационния център на Представителството на Европейската комисия в България на ул. „Московска” 9 ще бъде представен проектът „Дейности по устойчиво управление на Природен парк „Витоша”, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.”.
В 11.00 часа - при фонтана пред Президентството ще се проведе протест на млади учени по повод скандала във Фонд „Научни изследвания”.

От 11.00 часа - в „София прес” ще се проведе пресконференция на Синдикатите на железничарите в КНСБ и КТ „Подкрепа” и Инициативен комитет на пенсионираните железничари.
От 11.00 часа - в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Гражданска формация „Софийски обществен съвет” на тема: „Зараждането на гражданската мафия”.
От 11.30 часа - в сградата на бул. „Витоша” 18, вход от ул. „Кърниградска” ще се проведе пресконференция на ръководството на ДСБ.
От 12.00 часа - в сградата „Пътна полиция“- СДВР на ул. „Лъчезар Станчев“ № 4 вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов ще връчи награди на неправителствени организации и журналисти, с принос в превенцията и отразяването на темата „Безопасност на движение по пътищата“. По-късно в сградата на Пътна полиция – СДВР министърът ще открие изложбата „Години по-късно“ - Поглед към миналото с усмивка.

От 12.00 часа - в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на „Обединение на български национални сили” - обединение на 6 български националистически партии и организации.
От 15.00 часа - в Народния театър „Иван Вазов” Столична община и Съветът по безопасност на движението на децата в София организират за децата от специализираните институции детски Коледен празник по пътна безопасност: „Дядо Коледа, шейната, когато управляваш, пред пешеходната пътека спри, детето запази!”.
От 18.00 часа - в арт-клуб „ДаДа” на ул. „Бенковски” 10 ще бъде прожектиран документалният филм „Това не е филм” на иранския режисьор Джафар Панахи и ще бъде последвано от дискусия за актуалното състояние на правата на човека и свободата на мисълта.
От 20.00 часа - министърът на здравеопазването Десислава Атанасова ще участва в празника на Специализираната болница за активно лечение на сърдечно-съдови заболявания „Св. Екатерина“.

Бургас
От 10.00 часа в зала „Компас” на хотел „България” представители на ГЕРБ от област Бургас организират кръгла маса на тема „Как ще се отрази работата на ТЕЦ, АЕЦ или и двете, в близост до българската граница с Република Турция, върху природата в региона и поминъка на местните хора?”.
Варна
От 11.30 часа - в централата на областното ръководство на ГЕРБ - Варна на ул. „Сан Стефано” 22 народните представители от ГЕРБ - Варна Емил Радев, Лилия Христова, д-р Красимир Петров ще дадат пресконференция.
Депутатът от ГЕРБ Димитър Атанасов ще приема въпросите на варненци от 10.00 до 12.00 часа, а народният представител Емил Радев от 14.00 до 16.00 в офиса на ул. „Георги Бенковски” № 1.
Пазарджик
В 9.30 часа Окръжният съд в Пазарджик ще заседава по делото за разпространение на радикален ислям. В 9.00 часа пред сградата на съда ще се съберат членове и симпатизанти на ВМРО.
Плевен
От 12.00 до 13.00 часа в клуба на БСП – гр. Долна Митрополия, ще се организира временна приемна на Румен Петков. От 14.00 часа в Арт-залата на хотел „Ростов” в Плевен ще се проведе редовна пресконференция на народния представител Румен Петков и областния лидер на БСП – Плевен Васил Антонов.
Пловдив
От 10.00 часа - в ресторант „Арт Клуб” в Драматичен театър Пловдив ще се проведе лекция за бъдещи и настоящи родители на тема „Най-чести здравни проблеми през първата година от живота на бебето”.
От 11.00 часа - в Пресцентъра на БСП – Пловдив на ул. „Кр. Пастухов” 18 ще се проведе пресконференция на народните представители от КБ Захари Георгиев, Петър Мутафчиев и Милена Христова.
Рила
В 11.00 часа Народният представител от ГЕРБ Валентин Микев ще проведе приемен ден в сградата на общината.
Силистра
В 18.00 часа в залата на община Силистра ще се проведе Коледен концерт.
Стара Загора
От 10.00 часа на ъгъла на бул. „Руски“ и бул. „Цар Симеон Велики“ кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров ще участва в официалното откриване на първите пет зарядни станции за електромобили в града.