Застреляха шефа на Национална спортна база по време на лов

Новините

16-12-2012, 22:11

Снимка:

Петър Божилов

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Петър Божилов е починал на място

Висш служител на Министерството на спорта е бил прострелян смъртоносно при инцидент по време на лов близо до София вчера, пише"24 часа". Загинал е и още един мъж на 71 г.

49-годишният Петър Божилов, който е директор на Националната спортна база в министерството на Свилен Нейков, починал на място след стрелбата в ранния следобед в местността Елата на 5 км от с. Плана, потвърдиха от столичната полиция.
При разразил се скандал в ловната дружинка там загинал и 71-годишен мъж. "Двамата извадили оръжие един срещу друг и стреляли", разказаха местни.

"Изясняват се причините за стрелбата. Мъжете са загинали на място. Разпитват се свидетели на инцидента. Все още не можем да се ангажираме с официално становище за причините, довели до трагедията", заявиха от полицията.
Според МВР единият от загиналите мъже е стрелял с ловна пушка, а другият - с пистолет.

Районът около вилната зона Елата е бил все още отцепен до късно вечерта вчера, разказаха местни хора.

"Действително нашият колега Божилов е ловец, но не знаем за случилото се", заявиха от спортното министерство.
Петър Божилов, извествен с прякора Пешо Поялника, е шеф на Националната спортна база от ноември 2009 г.

По негово време бяха довършени "Арена Армеец" и "Спортпалас".

Преди време Божилов е бил национален състезател по гребане. След края на кариерата си като спортист стопанисва 40 дка от пазара Илиенци и се говори, че е работил за известния подземен бос Методи Методиев-Илиянски. Известно време Поялника се е подвизавал във фалиралата Банка за земеделски кредит. Със застреляния през 1995 г. Пламен Михайлов-Кимбата са били съотборници в една лодка като състезатели на ЦСКА. Дори стават шампиони през август 1995 г.