2013 - година на змията

Животът

17-12-2012, 06:07

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

На 10-ти февруари 2013г. китайският хороскоп влиза в годината на змията. Какво е характерно за родените под този знак и какъв вид змия сте според китайския зодиак?

Змията присъства като изключително силен и важен образ в почти всички митологии и религии. В много култури са възприемани като пазители на подземния свят, а в други – като връзка между „долната и горната земя“. Фактът, че си сменят кожата, е дал повод на хората да говорят за змията като безсмъртно създание. 

В някои митологии змията е определяна за пазител на морета, реките и езерата. В китайската култура образът й е изключително ценен и уважаван, заради мъдростта и знанието, което носи змията. Освен това, от всички други знаци в зодиака, тя най-много прилича на този на Дракона.

Родените под знака на змията

Родените под знака на змията носят част от чертите на нейния характер.Те са спокойни и уравновесени – трябва силно да ги „настъпиш по опашката“, за да реагират остро и „да те ухапят“. Трудно изразяват емоции и често са възприемани като загадъчни и тайнствени натури. Представителите на този знак са харизматични, елегантни и стилни. 

Известните са с амбицията си – когато змията си набележи цел, тя я преследва до край. Това е и една от причините да имат толкова успехи в бизнеса и в кариерата като цяло. Змията е умна, мъдра и пресметлива – избягва рисковете и държи на материалното си благополучие, за което работи здраво. 

Отрицателните черти на родените под знака на змията са нейната хитрост, мнителност и слабост към материалното. Змията в китайския зодиак – различни видове

Подобно на другите знаци в китайския хороскоп, змията също има свои разновидности, които се редуват през годините.

Идната 2013-та ще бъде година на водната змия. Представителите на този знак са влиятелни личности, които постигат успехи в работата.Решителни, целеустремени и мотивирани за победа, те лесно се сработват с хората и са желани бизнес партньори. Въпреки желанието за професионално израстване, водната змия успява да балансира кариера и семейство и държи много на  близките си.

1965г. и 2025г. е времето на дървената змия. Представителите на този знак са ценени заради мъдростта и добротата им. Вдъхват довери на хората и често са търсени за приятели и за съвети в трудни ситуации.Дървената змия обича спокойствието – стресът и напрежението могат да я разболеят.

1977г. и 2037г. Са годините на огнената змия.
 Подобно на огнената стихия, този знак е силен по характер, обича да държи нещата под контрол и дори на моменти да налага мнението си. Убедителни са и лесно постигат своето. Отворени са към нови запознанства, тъй като общителни и харесват големите компании.

Земната змия е начело на китайския зодиак през 1929, 1989 и 2049г.Това, което е известно за нея, е, че не обича адреналина, напрежението и избягва рисковите ситуации във всеки аспект от живота. Държи на спокойния живот в компанията на близките й хора. Последният вид змия според китайския хороскоп е метална змия, която управлява годините 1941, 2001 и 2061г. Представителите на този знак са трудолюбиви, амбициозни и гонят победата. Не са особено приказливи и често за подценяван противник, който в най-неочаквания момент нанася победния си удар. Държат на финансовото благополучие.

Известни личности, родени под знака на змията:
 Одри Хепбърн, Грейс Кели, Жаклин Кенеди, Опра Унфри, Сара Джесика Паркър, Лив Тайлър и кралица Елизабет I.

Годината на змията за други знаци от хороскопа

През 2013г. търсете спокойствието и не предприемайте рискови действия.В работата ще имате успехи, защото това е целта, която змията не спира да преследва. Каквито и промени да настъпят (както у дома, така и в кариерата), не се притеснявайте. Този знак е известен със способността си да се адаптира към всякакви новости. Очертава се благоприятна и хармонична година./rozali.com