Добро утро, Пловдив!

Мисия Пловдив

17-12-2012, 06:55

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Вземете чадърите, задава се дъжд

Добро утро, Пловдив! Днес времето ще остане предимно облачно. Ще има валежи – в планините от сняг, в останалата част от страната от дъжд. Максималните температури ще са между минус 1° и 4°, за Пловдив - около 3°.

В планините също ще бъде облачно и мъгливо. В ниските части ще вали дъжд, над 1200-1300 метра - сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимална температура на 1200 метра около 3°, на 2000 метра около минус 2°.

Днешният ден ще е изпълнен със събития. Като начало от 10.30 часа в заседателната зала на общината пресконференция ще даде кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. Пак там в 14:00 ще се  проведе и работна среща на зам.-кмета Георги  Титюков с представители на организациите Обединени  идеи за България, Free Пловдив Tour,  People to People International Пловдив и др. Те ще споделят своя опит, касаещ участието на младежи в подобряването на обществената среда и ще представят резултатите от дискусионния форум „Идеите – това сме ние”.

В "Северен" пък от 11,30 часа районният кмет инж. Ральо Ралев ще открие трапезария за хранене на социално-слаби граждани в СОУ " Никола Вапцаров" - улица " Огражден" №10. По-късно – в 14.00 часа в заседателната зала на кметството на района Стефан Дедев от ГЕРБ и инж. Ралев ще раздадат детски библии и книги за православно вероучение на директорите на всички местни училища, за да обогатят училищните библиотеки.

От 12:00 часа пък ще се проведе отчета за първата година от управлението на и.д. кмет на район „Южен” Людмил Русанов. Събитието ще се проведе в конферентна зала №11 в хотел „Интелкооп”.

Народните представители от Коалиция за България Захари Георгиев, Петър Мутафчиев и Милена Христова ще дадат пресконференция днес. Тя ще започне в 11.00 часа в Пресцентъра на БСП – Пловдив на улица „Кр. Пастухов” 18.

От 10:00 часа в ресторант "Арт Клуб" на Драматичен театър Пловдив, ще се проведе безплатна лекция за бъдещи и настоящи родители на тема “Най-чести здравни проблеми през първата година от живота на бебето”. Лектор ще бъде д-р Румяна Николова, специалист по детски болести и обща медицина.

Пресконференция с участието на инж.-мениджър Иванка Киркова – Началник на регионалния инспект по образование, ще се проведе от 11:00 часа днес. Тя ще даде старт на среща в хотел "Империал", където на училищните ръководства ще бъде разяснена концепцията и вариантите за изготвяне на ученическо портфолио.

В СОУ „Пейо Яворов” пък днес ще се открие традиционният 3-дневен Коледен базар. В него могат да участват всички ученици, които да предлагат свои вещи, които не ползват, но могат да полсучажт за подаръци. Наред с това на базара ще се предлагат и домашни вкусотии, изработени от децата. Цените ще са символични, а събраната сума ще бъде предадена на училищното настоятелство, което ще я използва за обновяване на училишната база.

От днес до 28-ми декември проект "Аудиовизуални пространства в градска среда" ще превземе фасадата на Дома на Народната Армия, за да я превърне в дигитална аудиовизуална инсталация. Зрелището ще допълни културната програма на града през Коледните празници. Проектът на Петко Танчев и Сдружение "Младежки Глас" Пловдив се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и Фондация "Пловдив 2019"