Иззеха близо 900 грама марихуана от къща в Килифарево

Крими

17-12-2012, 10:43

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

При акцията са задържани трима мъже

Голямо количество наркотици иззеха полицаи от Велико Търново от жилището на 54-годишен мъж от Килифарево, съобщават от Областната дирекция на МВР.

В събота при проверка на лек автомобил  "Ситроен Берлинго" във Велико Търново е установено, че возещият се в автомобила 25-годишен Т. В. от Дряново държи в себе си 10 гр. суха зелена листна маса, която при направения полеви наркотест реагира на марихуана.

При последвало претърсване в жилището му са установени още 1 гр. от наркотичното вещество. По случая е образувано бързо производство.

Пред полицейските служители 25-годишният мъж разказал от къде се сдобива с наркотичните вещества. В тази връзка в неделя е извършено претърсване и изземване в жилището на 54-годишен мъж от Килифарево.

В дома на Р. П. полицейските служители установили и иззели 860 гр. сухи зелени съцветия, които при направения полеви наркотест реагират на марихуана. Растенията били съхранявани в три найлонови торби.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

В хода на разследването е установено, че  25-годишният Т. В. от Дряново и 18-годишният П. Т. от Велико Търново, криминално проявен и осъждан, са купували марихуана от 54-годишният мъж.

Двамата млади мъже. са привлечени в качеството на обвиняеми за притежание на наркотични вещества. Взети са им мерки за неотклонение "подписки".

Срещу възрастния мъж е образувано досъдебно производство за разпространение на наркотични вещества. Взета му е мярка за неотклонение парична гаранция в размер от 1000 лв. Работата по случая продължава.