Клубовете поемат залите на Спортното училище

Мисия Пловдив

17-12-2012, 12:15

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Първият договор вече е факт, скоро парафират и други

Спортните клубове ще поемат поддръжката и консумативите на залите на Спортното училище. Това ще сложи край на дългогодишните спорове, които оставяха учениците да тренират на тъмно и студено. Това заяви пловдивският кмет Иван Тотев. Той посочи, че с волейболен клуб Локомотив вече е сключен договор за стопанисване на едно от съоръженията.

Има оферти от клубовете и за останалите зали. Не знам защо досега това не бе заявено, може би заради тоталната липса на диалог с отстранения директор на учебното заведение Любомир Жилков. С изпълняващата длъжността в момента Виолета Малева седнахме и за 15 минути решихме този проблем, посочи градоначалникът. Тотев изтъкна, че когато клубовете поемат консумативите - спортните надежди на Пловдив вече ще тренират в нормални условия.

Тази година дадохме 200 000 лева за обновяване на басейн Младост. През следващата година ще ремонтираме най-голямата и многофункционална зала на Спортното училище. За целта са заделени близо 300 хиляди лева, като половината ще бъдат отпуснати по проект Красива България. При ремонта ще се наблегне на повишаването на енергийната ефективност – ще се сложи нова дограма и хидроизолация на покрива, така че вътре да е по-топло през зимата, заяви още Тотев.