Мъри: Има много грешки в селекцията ни

Спорт

17-12-2012, 13:22

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Поисках обяснение от ръководството и ми казаха, че не са разполагали с достатъчно време през лятото, призна новият треньор на Ботев

Новият треньор на Ботев Станимир Стоилов бе гост в сутрешния блок на ТВ7 в студио „Гореща точка“. Ето какво каза Мъри в националния ефир:

„В личен план си поставям като цел спечелването на трофеи. Ботев трябва да се върне към миналото си, където играеше основно с флангови футболисти и беше атракция за зрителите. Програмата ни през пролетта е тежка и ние тепърва ще изграждаме стила си.

Факт е, че селекцията е правена в последния момент, под натиск и липса на време. Не е редно аз да коментирам какво е било преди, но важното е да не правим повече такива грешки.

Ботев няма много футболисти, за да можем да се разделяме с много. Някои даже имат договори за по 2 и 3 години. Исках обяснение от клуба и ми казаха, че през лятото са нямали достатъчно време.

Правилният футбол е този, който носи радост и успехи. Не вярвам някой да е останал с впечатление, че съм треньор за 0:0. Едната година отбелязахме 100 гола. Философията на правилния футбол – обичам да притискам съперника, не се надлъгвам, а се надигравам. Думата надлъгване не ми звучи добре за голям отбор. В такива мачове съм губил и много, както в Барселона, просто бяха по-добри от нас“.