Конча Буйка за първи път на сцената с български музиканти

София Лайф

17-12-2012, 13:35

Снимка:

Орфей Мюзик

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Испанската звезда три дни репетира със симфоничен оркестър

Испанската сензация Конча Буйка пристигна в събота и вече започна репетиции със София Синфониета оркестра. Утре на сцената на зала 1 на НДК до нея ще бъдат над 50 музиканта, а на диригентския пулт застава един от най-известните испански диригенти Антонио Куенса.

До сега Буйка е пяла в акомпанимент все на големи имена - много често до нея е осемкратният носител на Грамми, легендарният кубински пианист Чучо Валдес, но утре тя ще посрещне предизвикателството да пее с български симфоничен оркестър. Буйка води със себе си музиканти от Куба, между които майсторът на пианото Иван Мелон.

Така между всички инстументи на симфоничния оркестър ще се вплетат типично латиноамериканските звуци на кахон, джамбе, маримба, ча-ча бонгоси, маракаси, различни ударни. Черната перла на испанската музика ще се представи пред българските си фенове с най-доброто от своя репертоар - стари испански песни – фламенко, копла и милонги, но има парчета с чисто джаз звучене. Ще се чуят известните "La Falsa Moneda", "No Habrá Nadie En El Mundo", “La boheme”, “ Volver volver”, и др.

Изпълнението с такъв голям оркестър е много отговорно, това е нещо огромно, внушително, цяла катедрала от звуци. Ще е страхотно и магнетично, казва Буйка.

За голямата сцена Буйка е лансирана от известния режисьор Педро Алмодовар, а сп.“Тайм” я определя като един от най-великите гласове на планетата.

До момента дрезгавият й тембър не се е съчетавал с български музиканти, така че очакването е още по-силно. С това идва и "заканата" към публиката: "Винаги съм готова. Всички концерти са магични".

Билети  за концерта се продават в системите на Ивентим и Тикетпро, и на касата на НДК.