Бабо, пазим Бойко, и теб ш'та пазим срещу кило ракия

Крими

17-12-2012, 17:30

Снимка:

flickr

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Нагли апаши стресираха и обраха две баби в Шуменско

Двама 25-годишни мъже от село Риш са задържани за 72 часа в ареста, след като проникнали в домовете на две самотноживеещи старици, казали им, че са от охраната на премиера Бойко Борисов и им поискали пари, за да ги охраняват, съобщиха от МВР.

Единият от апашите е Иван Г., син на дългогодишната кметица на Риш и в момента кметски наместник на съседното село Александрово Пенка Христова.

В петък срещу събота Иван и Димитър нахлупили ушанки и разбили около полунощ входната врата на 80-годишна жена. Иван й казал, че са от охраната на Бойко Борисов и са дошли да я пазят. За услугата обаче бабата трябвало да си плати с пари, храна и кило ракия или вино.

Жената им отвърнала, че няма нищо, при което двамата претършували къщата и си тръгнали с 30 лева и електрическа крушка.

Веднага след това апашите разбили вратата на друга къща, в която също живеела сама 80-годишна баба.

Тя казала, че има 60 лева, но отказала категорично да им ги даде. Двамата не посмели да й ги вземат със сила и, след като обърнали къщата наопаки, си тръгнали с празни ръце. Два часа по-късно били задържани от униформените в домовете им.

И двамата са известни на полицията. През 2010 година те извършили взломна кражба от частен имот - задигнали медни съдове и хранителни продукти. Тогава съдът ги осъдил на 3 месеца условно с изпитателен срок от 3 години.