Догодина ремонтират и 15 моста в София

Мисия София

17-12-2012, 16:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Бюджетът от 40 милиона лева за 2013 г. вероятно ще бъде увеличен

През 2013 г. в София са планирани ремонти на 15 моста и съоръжения, обяви заместник-кметът на Столична община по транспорт Любомир Христов на семинар за обсъждането на проектобюджета за София за 2013 г.

Предвижда се ремонт на подлезите по бул. „България” и по Ботевградско шосе.

През 2013 г. ще се направи архитектурна и благоустройствена реконструкция и ремонт на бул. „Витоша”, пробив на бул. „Царица Йоанна”, изграждане на бул. „Копенхаген” от ул. „Обиколна” до Самоковско шосе, пробив на бул. „Петър Дертлиев”, изграждане на ул. „Войводина могила”, изграждане на ул. „Ручей”, кв. „Михайлово”, изграждане на ул. „Петър Манджийски”, с. Панчарево, реконструкция на кръговото кръстовище на бул. „Андрей Ляпчев” и бул. „Св. Климент Охридски” и реконструкция на кръговото кръстовище на ул. „Захари Зограф” и ул. „Папрат”.

Бюджетът от 40 милиона лева за 2013 г. вероятно ще бъде увеличен. Христов изрази задоволство от постигнатото през тази година.

"През 2012 г. са ремонтирани 1760 шахти и улични отоци. В средата на годината приключи изграждането на първото кръстовище на две нива – на бул. „Андрей Ляпчев” и бул. „Андрей Сахаров”. Ползите от кръстовището при Телевизионната кула са изключително големи. Повече от пет пъти се намалява времето на изчакване в този участък. Замерванията потвърждават намаляване на вредни емисии с над 50%", добави Христов.

По думите му проектът за кръстовището на бул. „Иван Гешов” и ул. „Георги Софийски” е в размер на 11,5 милиона лева.

"Надявам се в събота да можем да пуснем движението, а през пролетта да бъде нанесен и последният, износващ пласт и монтиране на шумоизолираща стена", каза още Христов.