Съветниците се събират за последното си заседание за годината

Мисия Бургас

18-12-2012, 10:08

Снимка:

Burgasutre

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

В дневния ред на местния парламент има общо 42 точки

42 предложения за решения имат в дневния си ред местните парламентаристи в последното за тази година заседание на ОбС. 

Основната част от тях са на общинската администрация. В една от докладните кмета Димитър Николов за увеличаване капитала на "Медицински център III-Бургас" ЕООД, както и за избор на членове на Съвета на директорите на „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ АД от квотата на Община Бургас, поради изтичане мандата на първия съвет на директорите. 

По време на днешното заседание се очаква съветниците да смъкнат глобата за паркиране на места за хора с увреждания. Както Бургасутре вече писа, санкцията от 500 лв. трябва да стане 200 лв., за да е в синхрон със ЗДвП. Вносител на тази докладна е зам.председателят на ОбС Костантин Луков. 

Поредно внасяне на предложения за промяна на Наредбата за обществения ред правят групата на НФСБ, като решенията касаят най-вече забраната за религиозна пропаганда по улиците и домовете на хората. В отделна докладна, националистите настояват и за корекция в цената на таксата за част престой в синята зона на Бургас, като предложението им е от лев, тя да стане 0,50лв. на час. 

Съветниците от партия "Лидер" пък настояват за вътрешен одит на общинската администрация, и по специално във връзка с отдаването под наем на общински имоти. 

По предложение на градоначалника пък местните парламентаристи ще трябва да определят и някои граници на имоти, като целта е категоризиране на вилните зони и определяне на границите на населените места в кварталите Ветрен, Банево, село Извор и парк Росенец. В дневния ред е и искане за провеждане на референдум за отделянe на с. Черни връх от Община Камено и преминаването му към Община Бургас.