Решават пак за референдум за село Черни връх

Мисия Бургас

18-12-2012, 10:25

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

От селото отново искат да са към община Бургас, а не към Камено

Искане за провеждането на референдум за отделянe на село Черни връх от Община Камено и преминаването му към Община Бургас ще бъде разгледано днес на последната за годината сесия на общинските съветници в Бургас.

Докладната е входирана от кмета на Бургас Димитър Николов по инициатива на жителите на селището, което е в по-голяма близост до областния център, а превозът и изборът на място за обучение на учениците от Черни връх е далеч по-достъпно в Бургас, отколкото в Камено, твърдят от там.

В дневни яред са предвидени 42 точки, сред които и докладната на кмета  за определяне границите на зоните в населените места и категориите на вилните зони, касаещи  кварталите Ветрен и Банево, село Извор и парк Росенец.  

Зам.-кметът Атанаска Николова ще представи проектопредложение на Община Бургас за получаване на безвъзмездно финансиране на инвестиционен проект: „Инвестиционни проекти за подобряване и развитие на ВиК инфраструктурата“. Съветниците ще гласуват и нова карта за паркиране на превозните средства за хора с увреждания.