Идва адски студ

Животът

18-12-2012, 12:48

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В петък температурите ще паднат до минус 10 градуса

Почивните дни ще ни посрещнат с голям студ. В събота и неделя на места се очаква живакът да достигне  минус 15.

Днес след обяд отново ще завали - в Северозападна България, високите западни полета и в планините - сняг, в източните и  южните райони - все още дъжд. Отначало валежите ще са предимно  слаби, но вечерта и през нощта срещу сряда - ще се активизират, информира пък БТА.

В Пловдив през следващите дни температурата ще падне до минус 10 градуса.

Синоптиците предупреждават да бъдем по внимателни при придвижването си и да се обличаме по-топло през втората половина на декември, заради очакваните превалявания от дъжд и сняг, които в комбинация с отрицателните температури, ще доведат до поледици.

Много е вероятно да посрещнем Коледа и Нова година като в бяла приказка - с повече обилен сняг.

В Централна южна България и част от западната половина на страната чувствителното захлаждане през втората половина на месеца ще варира от минус 3 до 2 градуса, а на север - до Русе и Видин - термометрите ще сочат между -8 и -4 градуса.

Подобно ще е положението и по Черноморието. Студеният вятър, духащ от вътрешността на морето , ще стане причина за образуването на сериозни и опасни поледици във Варна и по северното Черноморие, като температурите ще паднат около -4 до -7 градуса. На юг по морската ивица градусите ще бъдат около 0 до -5, а в Сандански около -2.

Между -10 и -12 ще сочи термометърът в зимните планински курорти като Пампорово, Боровец и Банско. Възможно е чувствително понижаване на температурите около празничните дни - до -15 минус 16 градуса. Тези смразяващи стойности ще се усетят най-силно в северната част на страната и в Предбалкана.