Левски срещу Литекс е дербито от 1/4-финалите за Купата

Спорт

18-12-2012, 12:07

Снимка:

Sportline.bg

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

Кокала пак ще спъва ЦСКА, Берое или Пирин (ГД) на полуфинал

Левски - Литекс е дербито от четвъртфиналите на турнира за Купата на България. Това отреди тегления днес жребий в Пресклуб "България", съобщи Sportline.bg.

"Сините" са домакини в първата среща на отбора, воден от легендата на ЦСКА и Българския футбол - Христо Стоичков.

"Армейците" се изправят срещу друг столичен тим - Локомотив. Треньорът на "железничарите" Емил Велев-Кокала вече потрива ръце и мечтае пак да спъне "червените", след като го направи в двубоя за първенство с 1:1.
Славия извади късмет и ще се бори за място на полуфинал със закъсалия Миньор от Перник. Един от Берое и Пирин (Гоце Делчев) със сигурност ще е сред най-добрите 4 в турнира, след като двата отбора се паднаха един срещу друг на четвъртфиналите.

Според регламента осемте отбора чрез пълен жребий се разпределят в 4 двойки. Победителите в този етап се излъчват в елиминации в две срещи. При равенство в общия резултат от двата мача, напред продължава отборът с повече отбелязани голове на чужд терен. При равенство и по този показател, се играят две продължения по 15 минути, а при продължаващо равенство в общия резултат и отбелязаните голове на чужд терен и след края на продълженията се изпълняват дузпи.

Все още не са ясни датите за мачовете. Предложението на ПФЛ бе първата среща да бъде на 24 февруари, но клубовете отказаха.

 

ЧЕТВЪРТФИНАЛИ ЗА КУПАТА НА БЪЛГАРИЯ

БЕРОЕ - ПИРИН (ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ)
ЛЕВСКИ - ЛИТЕКС
ЛОКОМОТИВ (СОФИЯ) - ЦСКА
МИНЬОР (ПЕРНИК) - СЛАВИЯ