Събират пари за студент болен от рак

Мисия Пловдив

18-12-2012, 12:24

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Правят благотворителен търг

Пловдивските студенти организират благотворителен търг под патронажа на председателя на ОбС Пловдив арх. Илко Николов този четвъртък в сградата на ОбС, а целта е да се помогне на студента Николай Иванов, който страда от тежка форма на рак. Лечението на 26-годишният Николай трябва да бъде проведено в чужбина, за което са нужни много средства. Освен търга през цялата седмица в сградата на Общински съвет ще бъдат подредени детски рисунки и фотографии направени от студенти, които могат да бъдат закупени, а парите ще отидат за лечението на Николай.

Досега студентите от всички пловдивски университети са организирали редица благотворителни инициативи, за да помогнат на своя колега и неговото семейство в тази неравностойна битка. Създадена е и специална страница във Фейсбук „Да помогнем на Николай”, която наброява повече от 8500 членове. На нея е има информация за всяка една от  инициативите, които са били организирани в подкрепа на Николай.

Под наслов „Нека дадем шанс на този млад човек да оздравее и да продължи живота си като всички нас. Нека върнем усмивката на лицето му. Надежда все още има.”, младежите приканват желаещите да дарят пари, превеждайки ги в специално откритата сметка в Обединена Българска Банка по дарителска сметка на Николай Владимиров Иванов с IBAN BG56UBBS80021088498330 и BIC код UBBS BGSF