Пловдив домакинства на турнир по бадминтон

Спорт

18-12-2012, 15:32

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Състезанието ще се проведе на 22 декември със съдействието на областния управител Здравко Димитров и ПУ „Паисий Хилендарски”

Вторият Национален турнир по бадминтон за деца до 11 години за купа “Ген. Людмил Фандъков” ще се проведе в Пловдив на 22 декември (събота) от 10,00 часа. Организатори на състезанието са Българската федерация по бадминтон и Спортен клуб по бадминтон Тракия (Пд).

Проявата ще се състои със съдействието на областния управител Здравко Димитров – Зико и ПУ „Паисий Хилендарски”. С провеждането на турнира се отбелязват 45 години от Първия организиран междуградски турнир по бадминтон в България, проведен на 23-24 декември 1967 г. в Пловдив.

Сега състезанието отново ще е в зала „Академик”, като заявки за участие са дали 13 клуба от следните градове: Габрово, Козлодуй, Русе, Стара Загора, Хасково, Бургас, Пазарджик, Севлиево, София, Брезово, Първомай и домакина Пловдив.

Турнирът е индивидуален, на схеми от 32-ма участника, поотделно за момчета и момичета.Състезателите ще бъдат подредени според класирането им в държавното лично първенство за 2012 година. Играе се на пълно елиминиране, а победителите ще бъдат наградени с купи, флагчета и грамоти.

Финалите и награждаването са предвидени за около 18 часа същия ден и на тях ще присъстват областният управител Здравко Димитров и шефът на Българската федерация по бадминтон проф. д-р Пюзант Касабян.