Коледари сурвакат кметове наред (СНИМКИ)

Животът

18-12-2012, 15:41

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Песни и кравайчета напълниха администрациите

Гръмкото „ Да бъде” и силните удари на гегите в пода огласи залата на кметството в Район „Източен” - Община Пловдив, след пожеланията за здраве и щастие на служителите и районния кмет Петър Петров. Така коледарите от ЦДГ ”Наталия” с директор Екатерина Загорска  спазиха традицията за  благопожелания в навечерието на големия християнски празник.

Закичени с китка чемшир на дървените автентични геги, облечени в пъстри носии и пухкави калпаци, момчетата внесоха мило оживление сред служители и посетители, които не спираха да им се радват. Три пълноводни реки от берекет да потекат към кметството пожелаха на кмета децата, а той от своя страна ги почерпи с лакомства и напитки, като им обеща нови игрови придобивки в детската градина. Въодушевени от празничната си изява децата не спряха да пеят до излизането си от кметството за радост на събралото се множество.

Коледарчета от ОДК „Васил Левски” посетиха кмета на Асеновград д-р Емил Караиванов. С коледарски песни и наричания те му пожелаха много късмет, здраве и успехи през следващата година. От своя страна кметът им поднесе лакомства и трогнат от изпълнението им благодари за коледното настроение, което внесоха в сградата на общината със своето присъствие.

Коледарчета от ЦДГ “Първи юни” пък поздравиха съветниците от общински съвет Карлово. Както повелява традицията кметът на общината д-р Емил Кабаиванов дари всяко дете с кравайче, паричка и лакомства,  а председателят на ОбС Стойо Карагенски подари на малчуганите торта.