"Възгледите на един учител", актуални и досега

Арт и Стил

18-12-2012, 17:26

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Камен Донев ще изнесе представлението си за 350-и път

Камен Донев днес ще изиграе за 350-ти път "Възгледите на един учител за народното творчество" в Драматичния театър в Пловдив. Това е уникално постижение за артиста и българското изкуство като цяло. Публиката явно обича Камен Донев и го доказва с всяко свое посещение и пълна зала.

Премиерата на моноспектакъла на драматурга-актьор-режисьор бе на 16 октомври 2007 година и оттогава се играе ежемесечно при изключителен успех както на сцената на продуцента – Драматичен театър-Пловдив, така и в Театър "Българска армия". Любими реплики от представлението се разнасят от уста на уста из цяла България и извън пределите й... като народно творчество. Клипчета в Ютуб, цитати из сайтове – Камен Донев се радва на любовта и на млади, и на стари.

Комикът взриви от смях десетки български градове. Той е единственият изпълнител, препълнил Зала 1 на НДК цели 9 пъти, при това с едно и също заглавие. От смях се превиваха и сънародници, и чужденци в Москва, Санкт Петербург (II Mеждународен фестивал "Балканско театрално пространство"), Берлин, Люксембург, Виена и Брюксел.

От престижния Международен театрален фестивал "Золотой Витязь" в Москва актьорът се завърна с бронзова статуетка. Моноспектакълът получи признание и на всички театрални фестивали в страната. Най-голямото признание за спектакъла безспорно са неговите 204 196 зрители – постижение, с което нито един български спектакъл в историята на театъра не може да се похвали.

През 2013 г. Камен Донев и Драматичен театър-Пловдив ще зарадват почитателите си с новия авторски моноспектакъл на актьора "Възгледите на един учител за всеобщата просвета".

Вече в продажба в мрежата на Eventim са премиерните за София дати - 14 и 15 април, Зала 1 на НДК. Премиерните дати в Пловдив предстоят да бъдат обявени.