Мм, мирише на кафе... Стана горещо!

Мисия София

18-12-2012, 19:59

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Миризмата на кафе е афродизиак, установиха учени

Ромеовците, които искат късметът да им се усмихне в сезона на коледните партита, трябва да заложат на прясното кафе, защото според ново проучване този аромат е един от най-възбуждащите за жените.

Изследването на компанията Делонги, произвеждаща кафе-машини, придава съвършено ново значение на често задавания въпрос в края на любовна среща "искаш ли да влезеш за чаша кафе?". За целите на проучването били измерени нивата на възбуда на необвързани жени, докато гледали различни снимки на мъже и същевременно подушвали различни аромати.

Изследването установило, че привлекателността на мъжете била оценявана най-високо от жените, когато помирисвали афтършейв. На второ място е миризмата на прясно сварено кафе на зърна, следвана от миризмата на прясно изпрани чаршафи. В изследването, проведено в Международната лаборатория Миндлаб в Съсекс, участвали жени на възраст от 18 до 57 години.

Освен привлекателността, изследването измерило и интелигентността и чувството за хумор. Колкото по-голям почитател на кафето е мъжът, толкова по-привлекателен, интелигентен и забавен е той в очите на дамите. Като цяло независимо дали жените са любителки на кафето или не, 28% от мъжете са преценявани като по-привлекателни, когато дамите помирисват кафе, отколкото ако не подушват нищо.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен