Вял обществен дебат за бюджета

Мисия Пловдив

18-12-2012, 20:59

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Обсъждането на градските сметки за 2013-a мина в полупразна зала

Граждани и отговорни лица запълниха едва половината от местата в заседателната зала на Общинския съвет при публичното обсъждане на бюджета на Пловдив за 2013 г. След като представителите на администрацията изложиха накратко предварителните разчети, те дадоха правото на гостите в залата да задават въпроси и да отправят предложения.

Пред микрофоните застанаха общо десетина граждани. Първите въпроси бяха насочени към бъдещите ремонти в града. Гражданин от район Северен попита кога ще се обърне внимание на окаяната последна спирка на автобус номер 7 и какво ще бъде направено за оредяващите зелени площи в Пловдив. В отговор зам.-кметът Димитър Кацарски посочи, че с монтирането на новите спирки от концесионера в началото на идната година, целият район на заслона ще бъде облагороден. За зелените площи предвиждаме реконструкция и разширение на Царсимеоновата градина, проект за социализация на река Марица и поставяне на повече системи за капково напояване от ОП Паркове и градини, което е с увеличен бюджет, изтъкна още Кацарски.

Последваха предложения за ремонт на водопроводната система в района на улица „Май”, преасфалтиране на ул. „Петко Д. Петков” и ремонт на булевард „Южен”. Група младежи притиснаха управниците с въпроси за повишаването на данъците, слабото финансиране от еврофондовете, за намалените средства за спортни дейности, за бъдещето на социалните и културните проекти и изграждането на велоалеи под Тепетата. На дебата присъства и Борислав Инчев от НИЕ, който като частно лице отправи цял куп предложения към управляващите.