Йордан Йовчев стана спортист №1 на Пловдив

Спорт

18-12-2012, 21:05

Снимка:

Sportline.bg (архив)

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Великият ни гимнастик изпревари каратиста Валери Димитров и тенисистката Цветана Пиронкова

Йордан Йовчев бе обявен за Спортист №1 на Пловдив за 2012 година. Това стана на тържествена церемония в Новотела тази вечер. Великият ни гимнастик изпревари в престижната класация каратиста Валери Димитров и тенисистката Цветана Пиронкова.

39-годишният Йовчев (спортен клуб „Йовчев-Дунев”) заслужи отличието заради изумителното си участие на Олимпиадата в Лондон, където успя да влезе във финала на халки и завърши на 7-о място в крайното класиране. Той събра 553 точки и бе награден лично от зам.-кмета Георги Титюков.

Втори с 319 точки остана Валери Димитров от спортен клуб „Тракия”. Тази година Вальо стана европейски шампион по киокушин за рекордния 11-ти път.  

На трета позиция в анкетата за най-добър спортист на Пловдив е тенисистката Цветана Пиронкова, която вече не се състезава за Локомотив (Пд), а за собствения си клуб „Пиронкови”. Цвети събра общо 315 точки. Тази година нейният връх бе на турнира от Големия шлем „Ю Ес Оупън”, където достигна до 4-ия кръг.

Друг голям успех на първата ни ракета бе на турнира „Хопмън къп” в Австралия – неофициално световно първенство за смесени двойки, където тя и Григор Димитров завършиха на трето място.

Тази година традиционната анкета излъчи и най-добрия млад спортист на Пловдив. С 400 точки приза заслужи Ана-Мария Стоилова от клуб „Аеробика-АМД”. Пловдивчанката спечели две титли от световното първенство по спортна аеробика, което се проведе в София.