Добро утро, Пловдив!

Мисия Пловдив

19-12-2012, 06:56

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Облечете се добре, задават се студове

Добро утро, Пловдив! Днес през страната ни ще премине средиземноморски циклон, който ще влоши чувствително времето. Ще духа силен северен вятър, като постепенно дъждът ще премине в сняг. Валежите ще са значителни и ще има навявания. В много места сутрешните температури ще са най-високи и с настъпването на студения въздух ще се понижат. За Пловдив се очакват максимални стойности около нулата до плюс 2°.

В планините ще вали сняг, повече в масивите в източната част на страната. Билата ще са в мъгла. По високите открити места ще духа силен и бурен вятър от север. Ще има навявания. Температурите ще се понижат, максималната на 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра - минус 9°.

Студът обаче няма да скове обществения живот под Тепетата. Днес в 10.30 часа
кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и комисия от общината ще приемат обновения дом на културата "Борис Христов". След това - около 11.30 часа градоначалникът ще направи първа копка на изграждането на ново осветление на стадион "Лаута".

Малките коледарчета от ЦДГ „Каменица“ пък ще коледуват в администрацията на район „Централен“ от 11.00 часа. Те ще поздравят с празничен концерт кмета Райна Петрова и всички служители. Малчуганите са подготвили ръчно изработени от тях подаръчета за всеки кабинет в администрацията с пожелания за здраве и берекет през годината, а в замяна ще получат много подаръци и лакомства.

Подаръци ще раздават и от отдел „Закрила на детето”. Кампанията започва днес и ще продължи до края на седмицата в централата на ул. „Неофит Бозвели” 38. Там всички деца настанени при близки и родини или в приемни семейства, ще получат коледни изненади от директорът на Дирекция „Социално подпомагане”- Пловдив Надя Танева и Национален Алианс за Работа с Доброволци. Всички семейства могат да заповядат на посочения адрес от 10.00ч. до 14.00ч.

Освен празнични, ще кипят и политически страсти. Представителите на БСП в пловдивския Общински съвет ще дадат пресконференция в 12.30 часа в централата си на ул. Кр. Пастухов 18. Темата е градският бюджет за 2013 г. По същия въпрос изявление пред медиите ще датат и представителите на ДСБ. Те ще се срещнат с медиите от 12:00 часа в залата на БТА-Пловдив.

Областен информационен център – Пловдив организира днес от 10:30 среща с журналисти на тема „Европейските фондове и медиите“. Събитието ще се състои в заседателната зала на ОИЦ на 12-ия етаж в сградата на бившия Партиен дом, на пл. „Централен”. В рамките на срещата ще бъдат представени постигнатите резултати от екипа на Центъра през 2012 година, както и бъдещите инициативи през 2013 г. Ще бъдат разисквани възможностите за финансиране и партньорства с медиите.