Купища злато в гараж на починал пенсионер в САЩ

Животът

19-12-2012, 08:06

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Мъжът живеел скромно, а на сметката си имал едва $1200

Златни монети на стойност 7,5 млн. долара са открити след смъртта на пенсионера Олег Самашко в градчето Карсън сити, Невада.

Благородният метал бил на съхранение в гаража му, съобщи РИА Новости.

Кончината на Самашко не била забелязана веднага от местните жители. Когато не го видели няколко дни, алармирали полицията. Пристигналият екип не повярвал на очите си - в гаража, в сандъци за патрони, имало складирани хиляди златни монети.

Находката била пълна изненада за жителите на Карсън сити, които познавали Самашко като скромен пенсионер, който понякога замествал разболели се учители в местното школо и водел затворен и пестелив живот.

С големи усилия местните власти открили единствената наследница на починалия - негова братовчедка, която също останала крайно изненадана от новината за съкровището.

От открити квитанции се оказало, че майката на Самашко всеки месец купувала монети - не като колекционер, а като инвестиция. Поради което съкровището било от най-различни страни: Австрия, Мексико и САЩ.

С течение на годините и поскъпването на златото нейните действия се оказали много разумни.

На сметка починалият Самашко имал едва 1200 долара и местните власти се губят в догадки от какви средства е преживявал той.