Усложнена пътна обстановка и в Старозагорско

Региони

19-12-2012, 10:42

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Най-тежко е положението при подбалканския път София – Бургас

Изключително опасни и тежки са метеорологични условия в Старозагорска област.
Най-проблемен е участъкът на подбалканската линия София – Бургас, в района между Мъглиж и Гурково. Поради бурния вятър и силните снегонавявания, пътната настилка е заледена.

Около 7.00 часа тази сутрин микробус, превозващ работници, е избутан от силния вятър в крайпътната канавка. При инцидента няма жертви и пострадали. Хората са се отървали само с уплаха.

Отворен за движение е проходът "Шипка", но там има силен снеговалеж с бурен вятър. Машините на пътно поддържащата фирма чистят пътя с цялата налична техника.

Временно е въведено ограничение за товарни моторни превозни средства, които преминават през Прохода на Републиката. Те трябва да се движат задължително с вериги и без ремаркета и полуремаркета. Рано сутринта, около 5.00 часа, аварирал ТИР затвори Прохода на републиката.
Тежкото румънско возило пътувало от Велико Търново за Стара Загора и се завъртяло, защото било с летни гуми. По-късно ТИР-ът е изтеглен и движението е възстановено.

Временно затворен е участък от пътя Хасково – Харманли. В местността "Бреговски завои" също са аварирали няколко тежкотоварни автомобила. Временно затворени за почистване са и пътят Хасково – Свиленград и Пловдив – Смолян, където в района на Бачково се е срутила скална маса.

Закъсал автобус с ученици е бил изтеглен рано тази сутрин от служители на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" между селата Припек и Желъдово, община Ардино. Децата са невредими.

За кратко през нощта, поради паднала скална маса, е бил затворен и пътят при Кресна, трасето вече е разчистено.

От КАТ предупреждават шофьорите да подготвят автомобилите си за зимни условия. Пътна полиция ще спира и санкционира водачите, които карат с летни гуми.