10 столични бандюги сгащени от спецчасти със скиминги

Крими

19-12-2012, 10:49

Снимка:

МВР

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

При операцията са задържани кримките Папи, Гаван и Левента

Спецчасти от ГДБОП и СДВР разкриха и задържаха престъпна група, манипулирала и теглела пари от чужди банкови сметки.

В хода на операцията са задържани 10 членове на бандата – всички от София.

Извършени са претърсвания в обитаваните от тях жилища и автомобили. Оттам са иззети пластики с магнитна лента за запис на данни, самоделни технически устройства тип "уста" с картов четец на данни, накрайници и микроелементи, компютърни конфигурации и лаптопи, флашпамети, посттерминално устройство и други вещи, на които са назначени технически експертизи.

В хода на разследването било установено, че всеки от участниците в групата осъществявал конкретни задачи в различните етапи на престъпната дейност.

Някои били ангажирани пряко с набавянето на скимиращи устройства и изработването им. Впоследствие други членове на групата осъществявали скимирането на данни от чужди банкови карти.

Такова скимиране било засечено основно в чужбина, но също и на територията на София. Впоследствие данните били записвани на пластики, с които се извършвали нерегламентирани тегления от банкомати.

За 24 часа в ареста са задържани 32-годишен по прякор Папи, аверът му Гаван и мъж с прозвището Левента, както и останалите седмина бандити.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по разследването продължава.