Пътни полицаи спасиха мъж, опитал да се метне от мост на "Хемус"

Крими

19-12-2012, 11:04

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Той се лекувал от тежка форма на депресия, настанен е за лечение в психиатрия

Пътни полицаи от Областната дирекция на МВР-София осуетиха опит за самоубийство на 30-годишен мъж, опитал да скочи от мост на автомагистрала "Хемус", съобщават от дирекцията.

Във вторник около 17.30 часа служителите от сектор "Престъпления по пътищата" Цветелин Хубанов и Тихомир Цеков извършвали обичайния си обход на трасето от база "Витоша" до 6-и км на автомагистрала "Хемус". В района на 26-и км в посока Варна забелязали лек автомобил "Ситроен Ксара" с включени аварийни светлини, спрял в аварийната лента на аутобана.

Когато се приближили, за да проверят какъв е проблемът, органите на реда видели, че зад волана е седнал млад мъж, който се държал неадекватно, говорел несвързано и споменавал "атомни бомби".

Внезапно водачът побягнал към моста, с явното намерение да скочи от него, крещейки, че "всичко трябва да свърши". Полицаите реагирали светкавично, настигнали го и успели да установят контакт с него, като в крайна сметка успели да го разубедят и да го закарат до база „Витиня”.

След получаването на сигнала били изпратени криминалисти, както и психиатричен екип за хоспитализация по спешност. Извикан бил и бащата на 30-годишния мъж.

От изготвената психиатрична експертиза станало ясно, че младият мъж се лекува от остро депресивно състояние под наблюдението на амбулаторен психиатър, но от лятото самоволно е прекратил терапията, поради което станал напрегнат и мнителен, а състоянието му се влошило.
Столичанинът е транспортиран с линейка до градския психиатричен диспансер.

За последните две години това е четвъртият случай, при който магистралните полицаи са предотвратили опит за самоубийство и са спасили човешки живот, отчитат от полицията.