Ветерани играят баскетбол благотворително за децата от Бата

Животът

19-12-2012, 11:11

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

През август бургаските спортисти организираха среща и за Ади, от която бяха събрани 3 500 лв.

Бакетболисти и ветерани от двата бургаски клуба организират среща с благотворителна цел за децата от село Бата. Събраните пари от спортното шоу ще са в помощ на центъра, чиито възпитаници се нуждаят от дрехи и обувки. Желанието на организаторите е да се закупи и компютърна техника, както и да се обзаведе дневната стая в сградата. 

На терена ще излязат ветераните срещу младежката формация от отборите "Черноморец" и "Делфин". Те ще излязат с надпис "Бургаските орли" на екипите си. Огранизаторите обещават титаничен сблъсък, тъй като юноши се готвят за реванш от загубата си през август-102:111, когато двата отбора играха в подкрепа на Ади.

Томбола за публиката също е сред изненадите по време на срещата. Спечелилите ще могат да участват в конкурса по изпълнение на наказателни удари и стрелба от зоната за три точки. Победителите пък ще си тръгнат с награда. 
Коледно-новогодишният мач ще се играе този петък  от 17 часа. Поканите за срещата струват 5 лв., ще бъде поставена и урна, в която всеки може да дари допълнително. 
В дома в село Бата са настанени деца и младежи с лека степен на умствена изостаналост.

Това е втора благотворителна акция на бургаския баскетбол през 2012. През август спортистите застанаха зад каузата за събиране на средства за лечение на Аделина Коджабашева. Под наслов "Живот за Ади" хуманната инициатива събра над 3 500 лева, които бяха дарени на 19-годишната бургазлийка.