Царево грабна три проекта за хиляди левове

Животът

19-12-2012, 11:42

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Договорите са по програмата за трансгранично сътрудничество

По три големи проекта, които ще се изпълняват съвместно с турски общини подписа договор кмета на общината Георги Лапчев по време на официална церемония в Хасково.

Община Царево е партньор по "По-чисто бъдеще", "Храната като взаимно културно наследство в регион Тракия" и "Изучаване на по-продуктивни методи в производството на мед за пчеларите".

По тях тя ще работи съвместно съответно с Областна управа Къркларели - Асоциация за услуги по селата, Община Визе и организацията DAYKO - за природосъобразен начин на живот и Съюз на пчеларите, Пинархисар. Общата сума на трите проекта е 646 845 евро, като за Царево са отредени 311 300 евро.

В рамките на проектите ще бъде закупен автомобил за събиране на твърди битови отпадъци в селата, автомобил за почистване на улици, нови контейнери тип „Бобър", разглобяеми клетки за базар-изложение на меда в гр.Царево и ще се установи постоянно сътрудничество между пчеларите в трансграничния регион. Ще бъдат идентифицирани и изследвани традициите/наследството на производството и потреблението на храни в региона.
Общо бяха подписани 21 договора на стойност над 5.5 милиона евро.